Show menu

Ljudska veselica

Titov trg, Postojna,

KD FS Torbarji s svojim delovanjem širi domačo kulturno dediščino in ljudsko izročilo v slovenskem prostoru in mednarodnem okolju ter istočasno na ta način pomembno prispeva k promociji in prepoznavanju Občine Postojna v najširšem merilu. 

Že petnajst let se neumorno trudijo z  raziskovanjem, zbiranjem, evidentiranjem, poustvarjanja ter ohranjanja ljudskega izročila, šeg in navad iz pivške kotline, kakor tudi širšega področja slovenske Istre vse do Trsta.


V soboto, 14. julija 2018, ob 20:00 bodo na Titovem trgu (pred hotelom Kras) v Postojni, skupaj z KD FS Rožmarin iz Vnanjih goric organizirali prireditev z naslovom »Ljudska veselica«.


Od 17.00 ure dalje bodo na prireditvenem prostoru postavljene stojnice s ponudbo izdelkov in storitev domače obrti. Organizirali so tudi bogat srečelov, kjer bo vsaka srečka dobitna.


Program se bo začel ob 20:00, ko se bodo nastopajoče skupine razvrstile v povorko in se v mimohodu predstavile občinstvu. 

Sledil bo folklorni program s plesanjem spletov folklornih plesov in izvedbo ljudskih pesmi.


Vljudno vas vabimo, da se pridružite KD FS Torbarji na Ljudski veselici! 

Torbarji in njihovi gostje si bodo vzeli čas, da nas naučijo nekaj folklornih plesov, da bomo lahko skupaj zaplesali na druženju ob zaključku prireditve..