Show menu

Mateja Benedetti, modna oblikovalka in kostumografinja

PIP, Veliki Otok, velika dvorana,
Kot kostumografinja se je že predstavila v New Yorku, Parizu, Amsterdamu in Hongkongu ter prejela številne mednarodne nagrade, med drugim jo je za opero Rusalka v Palermu našel režiser Manfred Schweigkofler, ko je iskal modne oblikovalce, ki se ukvarjajo tudi s kostumografijo.

V opernem svetu je dokončno postala mednarodno prepoznavna ustvarjalka. Največji preboj kot modna oblikovalka je Mateja doživela s kolekcijo svetlobnih oblek z všitimi LED-­diodami, ki jo je opazil Elio Frasca, urednik revij, kot je Booksposa, ter njeno ustvarjanje postavil v širšo, globalno perspektivo. Od nekdaj strastna zagovornica ekologije je leta 2014 opozorila nase z ekološko modno znamko Terra Urbana, združujočo ljubezen do narave in estetike ter odgovornost do okolja in soljudi, letos pa je z ekipo zablestela z novo luksuzno globalno ekološko blagovno znamko Matea Benedetti.­ Etična in trajnostno usmerjena znamka temelji na konceptu lepote, luksuza in inovativnih trajnostnih tkanin, certificiranih in biološko razgradljivih ali recikliranih. Italijanski Vogue jo je leta 2014 razglasil za eno izmed 20 najbolj perspektivnih eko znamk na svetu, letos pa je bila Mateja na svetovnem natečaju Green Carpet Awards Italia izbrana med pet finalistov za prestižno nagrado Franca Sozzani GCC Emerging Designer of the Year, ki bo podeljena septembra v milanski operni hiši La Scala.

 

Program tematskega dogodka:

       17:00 – 17:15 Predstavitev programa SIO 2018 – 2019 ter podpornega podjetniškega okolja PIP in Agencije SPIRIT, Tamara Bergoč

       17:15 - 18:30 Moderiran pogovor med gostom in moderatorjem.

       18:30 - 19:15 Vprašanja za gosta, mreženje

 

Število mest je omejeno, prednost imajo tekmovalci INO 2018. Obvezna predhodna prijava na dogodek, na tem naslovu (KLIK).

Moderator: Tamara Bergoč, PIP

Aktivnost poteka v okviru operacije SIO 2018-2019, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.).