Show menu

Vabljeni na jutrišnje odprtje in dan odprtih vrat brivsko-frizerskega salona Ozbič

21. 7. 2021

V tem tednu beležimo zgodbe in doživetja, ki obujajo spomine in nadaljujejo tradicijo legendarnega brivsko-frizerskega salona Ozbič, enega najbolj celovito ohranjenih obrtniških objektov izpred 2. svetovne vojne, ki je bil prvič odprt leta 1924 in pod vodstvo Viktorja Ozbiča in nato sina Janka Ozbiča, deloval vse do konca januarja 2015.

Pred jutrišnjim otvoritvenim dogodkom, s katerim bomo uradno naznanili odprtje priljubljenega salona Ozbič, smo danes dobrodošlico v Postojni izrekli projektnim partnerjem ter predstavnikom medijev, ki so za prenovo objekta in nove vsebine, ki bodo spoštljivo nadaljevale kulturno dediščino kraja, izkazali izjemen interes.

Udeležencem dogodka smo predstavili vse informacije o revitalizaciji objekta in predvidenem programu ter vsebinah, ki bodo odslej nadaljevale zgodbo skoraj stoletne tradicije. Posebno navdušenje je požel obisk prenovljenih prostorov, družabnega salona s stalno razstavo in seveda brivnice, kjer je gostujoči brivec Luka Nebec pogumno poprijel za britev, že dan prej začel s promocijskim britjem in striženjem zainteresiranih strank ter v središču mesta že ustvaril vzdušje kot smo ga bili vajeni nekoč. V času današnjega obiska je na brivski stol sedel gospod, nekdaj redna stranka salona Ozbič, ki so mu Sopotniki (brezplačni prevozi za starejše) danes omogočili posebno doživetje, ga pripeljali k brivcu v Postojno.

Salon ob glavni cesti, ki vodi skozi Postojno, je težko spregledati.  Sploh v teh dneh, ko v njem znova gorijo luči, ko vanj znova vstopajo stranke, ko mimoidoči kukajo skozi okna in se Postojnčani veselijo življenja, ki se vrača vanj.

Brivsko-frizerski salon Ozbič jutri (četrtek, 22. julija ob 18. uri) široko odpira svoja vrata tudi vam. Vabljeni na krajše uradno odprtje, ki ga bo vodil znan in bradat slovenski komik Gašper Bergant, na ogled stalne razstave o dediščini salona in stoletju življenjskega sloga na Ozbičevih stolih ter družinsko delavnico izdelovanja žepnega ogledalca. Spoznali pa boste tudi mojstra, ki je navdih celotni zgodbi in mladega brivca, ki si želi v salonu nadaljevati zgodbe, ki bodo navduševale tako lokalno kot tudi širše.


Foto: Atelje Postojna