Show menu

Brivsko-frizerski salon Ozbič - doživetje, ki ga je ustvarila tradicija

23. 7. 2021

S ponosom in spomini ter zgodbami, ki se so v rožnati stavbi na vogalu, v središču Postojne odvijale v zadnjih 97-ih letih, je včerajšnji otvoritveni dogodek brivsko-frizerskega salona Ozbič naznanil, kako skrbno si prizadevata Občina Postojna in Zavod Znanje nadaljevati in ohranjati to kulturno dediščino. V sodobnem trendu, s poslanstvom, ki ga vodi izjemno spoštovanje do tradicije bo namreč znameniti salon družine Ozbič živel naprej.

Vzdušje, ki so ga v tednu odprtja ustvarjali obiskovalci, ko so sedli na brivske stole, se sprehodili skozi prostore in včeraj prisostvovali odprtju, je potrditev, da je tradicija edinstven navdih, predvsem pa ponos, ki ga Postojnčani, pa tudi ostali, čutimo ob oživeli vogalni stavbi.

Kot je na včerajšnjem dogodku, ki ga je povezoval priljubljen in bradat slovenski komik Gašper Bergant,  izpostavil podžupan Občine Postojna Andrej Berginc, brivsko-frizerski salon Ozbič vrača Postojnčanom žive spomine, bogati turistično ponudbo ter ustvarja prijeten utrip in izgled v mestu nasploh. Predvsem pa je prisotna močna želja, da bi se v salonu večkrat srečevali, pa naj bo to na urejanju naših frizur in brad ali pa na dogodkih, ki se jih tukaj skrbno načrtuje.

Poseben navdih celotni zgodbi, vsem prizadevanjem za obnovo in prenovljeno podobo ter vsebinam je nedvomno 95-letni Janko Ozbič, domač mojster, čigar zgodbo se želi nadaljevati, njemu v veselje in ponos. Gospodu Ozbiču in njegovi družini je bilo ob odprtju izkazano iskreno spoštovanje, saj so zgodbe, ki jih je družina Ozbič ustvarila, neprecenljiv del preteklosti. Cenjena obrt in spomin  na delo Ozbičevih bo odslej, skozi izjemen prostor in razstavo, ki jih skrbno ohranja, večno zabeležen in živ. Ob tej priložnosti je bilo gospodu Ozbiču izročeno priložnostno darilo. In ravno njegovi fotografiji v nekdanjem in obnovljenem salonu izkazujeta tudi bistvo celotne zgodbe, ki se odslej nadaljuje v središču Postojne – ponos in spoštovanje do družine Ozbič in tradicije, ki bo v salonu osrednje vodilo in večni motiv.

Hvala vsem, ki ste del zgodbe. Prostora za nova poglavja je še veliko, dobrodošli v rožnati hiši na vogalu!


Fotografije: Foto atelje Postojna

___________________________________________________________________________________________________

O vseh informacijah delovanja brivnice in vsebinah ter programu, ki bo v septembru zaživel v prostorih brivsko-frizerskega salona Ozbič, ste lahko redno obveščeni. Prijavite se na obveščanje tukaj.